Senaste inläggen

Totalentreprenör
Totalentreprenör gör hela jobbet
by Nickolas/ on 02 Dec 2022

Totalentreprenör gör hela jobbet

Om du går i tankar om att genomföra mer eller mindre omfattande renoveringar på ditt hus eller om du vill bygga ett hus från grunden kan det vara bra att fundera på hur du vill lägga upp jobbet. Lite beroende på vilken typ av arbeten som ska utföras så kan det ofta löna sig att lägga ut hela uppdraget på en totalentreprenör. Ett byggföretag i Uppsala som åtar sig de flesta arbeten när det kommer till renovering av bostaden eller företagslokalen och vi skickar givetvis ut en kostnadsfri offert till dig.

Tillbyggnad
Hur mycket får man bygga ut huset?
by Nickolas/ on 09 Nov 2022

Hur mycket får man bygga ut huset?

En vanlig fråga är, hur mycket får man bygga ut huset med vid en renovering eller tillbyggnad? Det finns inget entydigt svar som gäller för alla bostäder eller tomter, utan det är beroende på olika faktorer. En tumregel är att man får bygga ut med motsvarande 20-30% av tomtens yta. Att få en överblick för vad det innebär är inte alldeles lätt för den oinsatte. Det bästa är att ta hjälp av ett proffs.

Tillbyggnad
Detta gäller vid tillbyggnad
by Nickolas/ on 09 Dec 2021

Detta gäller vid tillbyggnad

Om du ska bygga ut är det viktigt att kolla upp om du behöver bygglov eller inte. I så fall får din tillbyggnad inte vara större än 15 kvadratmeter. Däremot måste du anmäla att du ska göra en byggnad i god tid. Byggföretag Uppsala har full koll på vad som gäller och kan ge dig värdefulla råd. Det är viktigt att allt är i sin ordning innan du börjar bygga.