Skapa din egen sportoas i trädgården: bygg en basketplan, fotbollsplan, boulebana eller gör plats för friidrott

post thumb
Bygga Sportanläggning
by Nickolas/ on 20 Dec 2023

Skapa din egen sportoas i trädgården: bygg en basketplan, fotbollsplan, boulebana eller gör plats för friidrott

Att förvandla din trädgård till en plats för sportaktiviteter är inte bara ett fantastiskt sätt att främja hälsosamma vanor utan också för att skapa en underhållande och social utrymme för familj och vänner. Här är några idéer för att anlägga platser för olika sportaktiviteter i din trädgård:

1. Basketplan

För att bygga en basketplan behöver du först markera och planera området. Installera en stabil basketskorg och målplatta. Det är också fördelaktigt att lägga en slitstark yta, som betong eller asfalt, för att underlätta snabba rörelser och studsar. Lägg till några linjer för att simulera en riktig basketplan och du är redo att njuta av slamdunks i trädgården!

2. Fotbollsplan

En fotbollsplan kan skapas med gräs eller konstgräs. Markera området och lägg gräsmatta eller konstgräs. Installera mål i varje ända av planen och se till att det finns tillräckligt med utrymme runt för att undvika kollisioner. En fotbollsplan i trädgården ger möjlighet till roliga matcher och övningar för alla åldrar.

3. Boulebana

För att skapa en boulebana behöver du en platt yta, till exempel grus eller sand. Markera banan och placera boulekloten i mitten. Du kan också lägga till snygga kantstenar för att definiera banans område. Boule är en avkopplande och social sport som kan njutas av hela familjen eller vänner i trädgården.

4. Friidrottsområde

Inspireras du av alla duktiga svenska kvinnliga höjdhoppare? För ett friidrottsområde kan du lägga till flera element. Skapa en löparbana genom att använda slitstark yta, som grus eller konstgräs. Lägg till en hoppgruva för längdhopp eller en sandbädd för höjdhopp. Placera även några kastcirklar för kulstötning eller diskuskastning. Ett multifunktionellt friidrottsområde ger möjlighet för olika träningsaktiviteter.

Oavsett vilken sportaktivitet du väljer att inkludera, kommer din trädgård att förvandlas till en plats för hälsa, glädje och gemenskap för hela familjen att njuta av det kan vi som din personliga byggfirma i Uppsala garantera!